Allegro

Allegro en Microsoft

Het zal u misschien zijn opgevallen dat het imago van Microsoft (onder leiding van de nieuwe CEO Satya Nadella) aan het veranderen is van noodzakelijk kwaad naar innovatieve meerwaarde. De Surface hardware-lijn is hiervan het meest zichtbare voorbeeld. Maar ook op het gebied van “cloud-based services” zoals Office 365 is een hoop vooruitgang geboekt.

In het afgelopen jaar hebben we ons decennia oude partnerschap met Microsoft verder geïntensiveerd. Dit heeft geresulteerd in twee nieuwe predicaten per Q4 2015:

“Microsoft Autorized Device Reseller” voor alle Microsoft Surface productlijnen.

Het leveren van Surface tablets, SurfaceBooks en SurfaceHub’s aan de zakelijke markt. De apparaten zijn technisch vergelijkbaar aan de consumenten versies zoals die bij de electro-supermarkten worden aangeboden, maar onderscheiden zich door zakelijke ondersteuning vanuit Microsoft. Denk hierbij aan on-site garantieafhandeling en ondersteuning voor zakelijke applicaties.

"Microsoft Cloud Services Provider” voor Microsoft Office 365, CRM Online en Azure. 

Behalve de jaar abonnementen op Office 365 die we al langer aanbieden, hebben we nu ook de mogelijkheid deze op basis van maandelijkse facturatie aan te bieden. Hierdoor zit u niet vast aan jaarcontracten en kunt u het aantal gebruikers maandelijks bij- of afschalen. De perfecte oplossing voor organisaties waar de bezetting met enige regelmaat verandert.

Beide titels zijn binnen Nederland slechts aan een select aantal partners toegekend. En dan voornamelijk op basis van afzet, dus aan de bekende "grote jongens". In vergelijking met deze partijen is Allegro klein en veel meer gericht op persoonlijke service aan het midden en kleinbedrijf. Een redelijk unieke combinatie dus, die ons in staat stelt het MKB te voorzien van “Enterprise-level” prijzen en service.